ReCourse Phishing mail engine

Eenvoudig uw organisatie bewust maken door te ‘ervaren’ wat voor schade phishingmails kunnen aanbrengen.

Met de ReCourse Phishing mail engine kunnen de Security Officer(s) van uw organisatie eenvoudig een phishing e-mail samenstellen en management rapportages genereren. De vorm, presentatie en de functionaliteiten van de phishing e-mail zijn onbegrensd. Wij helpen u met opzet, uitvoering en interpretatie van de resultaten. Met een phishing mail wordt uw organisatie getest als het gaat om houding en gedrag ten aanzien van (verdachte) email.

Eenvoudig samenstellen van een phishing e-mail.
De mail kan vanaf ieder willekeurig verzonnen en echt bestaand adres worden verstuurd. Je zou technisch gezien bijvoorbeeld een mail kunnen sturen naar de organisatie die afkomstig lijkt van de minister president. De opmaakmogelijkheden voor de mail zijn onbegrensd.

 

 

Rapportage; wie heeft wanneer waarop geklikt

In het managementdashboard en rapportage zal weergegeven worden wie wanneer op welke links geklikt heeft en of er zaken zijn gedownload die bij een echte phishingmail “malware of cryptoware” geïnstalleerd zouden hebben. Het klikken in de phishingmail kan door de medewerkers worden voorkomen door enerzijds goed te lezen of anderzijds door de afzender te checken op de juistheid van het bericht. In het Recourse BMS wordt in de e-learningmodule voldoende aandacht aan phishingmails besteed om te voorkomen dat men op links in een dergelijke mail gaat klikken.

 

 

Hoe kunt u ReCourse phishing mail engine inzetten als instrument?

Met behulp van een (spear) phishing acties kunt u grote groepen collega’s snel testen op kennis, houding en gedrag als gaat om (spear) phishing. Uiteraard wordt dit onderwerp uitgebreid behandeld in de ReCourse Bewustzijns Management methode en Systeem (BMS), maar niets is zo effectief als er zelf een keer “intrappen”.

Meer weten?