Pijnacker-Nootdorp ISMS

Recourse ISMS

Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Recourse houdt rekening met input vanuit onze organisatie. Dat doet echt niet elke leverancier. Daar ben ik zeer over te spreken.
Carlo Vreugde, FG Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Recourse ISMS/PMS maakt zichtbaar waar we moeten verbeteren.

“We zijn gaan rondkijken in de markt voor een nieuwe oplossing (ISMS/PMS). Via de regio zijn meerdere partijen uitgenodigd voor een presentatie. Daar kwam Recourse als beste uit de bus. Meerdere gemeentes zijn toen tot aanschaf overgegaan. Zo ook wij.”

Gebruiksvriendelijkheid is de sleutel tot succes. Vooral als het vraagstuk complex is. “We hadden hiervoor een ISMS van een andere leverancier. Dat was niet gebruiksvriendelijk en daar liepen we tegen nog meer problemen aan.” Ook Carlo Vreugde van gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de overstap gemaakt naar de praktische oplossing van Recourse. Lees hieronder waarom de keuze van gemeente Pijnacker-Nootdorp is gevallen op ons ISMS/PMS.

De Recourse oplossing is in eerste instantie ingezet naar aanleiding van de ENSIA-audit. Echter is het niet daarbij gebleven. De PDCA-cycli zijn stapsgewijs uitgebreid. Door het overzicht in de Recourse tooling is nu van heel gemeente Pijnacker-Nootdorp de mate van compliancy op privacywetgeving en informatieveiligheidsnormenkaders inzichtelijk gemaakt.

Momenteel is Carlo bezig om samen met Recourse een nieuwe rapportage te ontwikkelen voor het Recourse ISMS/PMS. “Dat is gelijk ook de kracht van Recourse: Er wordt geluisterd naar wat wij als organisatie graag zouden zien in de oplossing en onze feedback wordt serieus opgepakt.

Meetbaar maken

Praktisch inzetbare tooling helpt met het meetbaar maken van verbeteringen. Het Recourse ISMS/PMS is daar een schoolvoorbeeld van. Het geeft goed inzicht in hoe wij ervoor staan over een uitgebreide set meetpunten. Daarover rapporteren wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Aan de hand daarvan kunnen wij concreet bijsturen. Erg nuttig als je het Carlo vraagt. Wij van Recourse beamen dat.

Met de Recourse methode leg je de vraag neer bij de inhoudelijk deskundige in de organisatie. Zo stimuleer je ook de bewustwording dat privacy en informatieveiligheid voor iedereen in de organisatie geldt.” Een mooie bijkomstigheid van het Recourse ISMS/PMS.

Waarom Carlo het Recourse ISMS/PMS aanbeveelt

Een reden om het Recourse ISMS/PMS aan te bevelen is dat het product gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is. Je kan makkelijk data importeren en exporteren. Dashboards zijn slim ingericht. Maar ook niet onbelangrijk; de organisatie die erachter staat is zeer sterk. Hulpvaardig, professioneel en als ik feedback doorgeef word het serieus opgepakt. Al met al een prettige ervaring.

Zie dat het werkt en vraag onze gratis demo aan

Recourse gaat de strijd aan met inefficiëntie en onnodige complexiteit. Ervaar zelf onze innovatieve en praktische software, die simpelweg doet wat het moet doen.

neem contact met ons op

100+

Implementaties bij overheidsorganisaties

300k+

Bewustzijnstoetsen afgerond