Wassenaar ISMS

Recourse ISMS

Gemeente Wassenaar

Als je opzoek bent naar ontzorgen in het kader van privacy en informatieveiligheid of met het grip krijgen op bewustwording in de organisatie. Dan is Recourse daar de juiste partij voor.
Theo Snellen, CISO gemeente Wassenaar

Gemeente Wassenaar gebruikt het Recourse ISMS

"Door het Recourse ISMS/PMS begrijpen de verschillende afdelingen veel beter dat privacy en informatieveiligheid ook hun werk is."

Wij spraken Theo Snellen, CISO bij gemeente Wassenaar over zijn ervaring met ons ISMS/PMS. “Door het Recourse ISMS/PMS begrijpen de verschillende afdelingen veel beter dat privacy en informatieveiligheid ook hun werk is”. Een groot compliment als je het ons vraagt. “The human factor” in informatieveiligheid en privacybescherming is het grootste risico waar het fout kan gaan. Mooi dat onze oplossing ook daar een positief effect op heeft. Lees hieronder meer over zijn bevindingen.

We hadden weinig overzicht over de stand van informatieveiligheid en privacybescherming binnen de organisatie. “Ik had eerder alleen een beeld hiervan over de ICT-afdeling.” Maar hoe de andere afdelingen hun informatieveiligheid en privacybescherming gewaarborgd hadden, daar had ik een vaag beeld van. Met het ISMS/PMS van Recourse heb ik meer grip op de stand van zaken wat betreft afdelingen, maar ook per applicatie.

Recourse biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen met de tooling. “Ik ben ook erg te spreken over implementatiepartner VHIC die hier veel bij ondersteunt.” Met deze methodiek krijgen wij een compleet en waarheidsgetrouw inzicht in de organisatie. Belangrijk hierbij is de manier waarop we de juiste vragen stellen aan de juiste mensen binnen onze organisatie.

Het is fijn dat alle normenkaders zijn samengevat in de SMART-controls. Hierdoor worden de lange lijsten van maatregelen overzichtelijker voor de mensen die ermee moeten werken. Ja, het is even wennen. Maar het is makkelijk en efficient om alle normen af te vangen met één SMART-control in plaats van op allerlei verschillende vraagstukken nagenoeg dezelfde vragen te beantwoorden. Daardoor voorkom je dubbel, driedubbel werk dat het werk juist onoverzichtelijk zou maken.

Ook in het contact is Recourse laagdrempelig. Prettig communiceren, informeel, korte lijntjes. Allemaal dingen die ik erg op prijs stel. “Persoonlijk vind ik dat een fijne manier om met leveranciers om te gaan.” Je hoeft maar op de deur te kloppen en er staat iemand voor je klaar. We zijn een relatief kleine gemeente met een klein team om privacy en informatieveiligheid te waarborgen in de organisatie. “Veel dingen komen op mijn bord terecht als CISO. Dan is het fijn als een organisatie als Recourse meedenkt en ontzorgt.”

Zie dat het werkt en vraag onze gratis demo aan

Recourse gaat de strijd aan met inefficiëntie en onnodige complexiteit. Ervaar zelf onze innovatieve en praktische software, die simpelweg doet wat het moet doen.

neem contact met ons op

100+

Implementaties bij overheidsorganisaties

300k+

Bewustzijnstoetsen afgerond