Wat is Nano Learning?

Wat is Nano Learning?

Nano Learning

Wat is Nano Learning?

Je kiest het beste antwoord en ontvangt meteen feedback. Dit is cruciaal, want we leren niet van keuzes maken op zich, maar van reflecteren op een bepaalde keuze.

Een belangrijk onderdeel van onze bewustwordingsmethode is gestoeld op Nano Learning. Klinkt heel interessant natuurlijk, maar wat is dit precies? Hoe maakt Recourse hiervan gebruik en wat zijn de voordelen voor de eindgebruikers. In dit artikel leggen we uit waarom NanoLearning succesvol is en hoe wij dit toepassen.

Allereerst: wat is Nano Learning? Nano Learning is, in tegenstelling tot traditionele e-learnings, de lesstof frequent in kleine stukjes aanbieden. Je leert met NanoLearning continue. Anders wanneer je een traditionele e-learning voor je neus hebt waar je een hoop lesstof in één keer krijgt. NanoLearning in de Recourse engine maakt gebruik van machine learning, gamification en onmiddellijke feedback. Dit heeft een aantal voordelen.

Gamification maakt het allemaal net even leuker. Wat we onder andere hebben geleerd van de traditionele e-learning is dat droge, saai uitziende lesstof niet ten goede van de prestaties komt. Met onze tooling kan je er als deelnemer naast kennis, ook een reep Tony Chocolonely of een mok rijker van worden. Of misschien win je wel een taart samen met jouw afdeling. Dat maakt de Nano Learning nog interessanter, toch? Dan wil iedereen Sir Askalot wel helpen om privacy en informatieveiligheidsvraagstukken op te lossen.

Ster van de show van de Pilot Light Methode

Voordeel voor de organisatie? Het resultaat is inzichtelijk en meetbaar op een tal van niveaus.

Onmiddellijke feedback. Dit is wat Nano Learning effectief maakt. Je krijgt binnen 2 minuten een vraag of casus voorgesteld. Je kiest het beste antwoord en ontvangt meteen feedback. Dit is cruciaal, want we leren niet van keuzes maken op zich, maar van reflecteren op een bepaalde keuze. Het analyseren van deze keuzes en de feedback zorgt ervoor dat de deelnemer in de praktijk, vol vertrouwen de juiste afweging maakt.

Door de vraag van Sir Askalot ontstaan er zonder twijfel gesprekken op de werkvloer. Precies de bedoeling! Dialoog versterkt het leereffect, wat weer uitmondt in organisatorische effecten. Zo stimuleer je collectieve verbetering.

Met de Recourse Pilot Light Methode (waar Nano Learning de ster van de show is) toetsen wij deelnemers op kennis, houding en gedrag. Voordeel voor de organisatie? Het resultaat is inzichtelijk en meetbaar op een tal van niveaus. Je weet welke dingen goed gaan en waar goed gescoord wordt. Ook weet je waar nog extra aandacht nodig is. Je kan effectief en precies bijsturen en gericht bijleren.