Waarom wij Pilot Light ontwikkelden

Waarom wij Pilot Light ontwikkelden

Pilot Light Methode

Waarom wij Pilot Light ontwikkelden

Hoe kunnen we organisaties bij de les houden zonder dat er te veel tijd en inspanning gevraagd wordt van medewerkers? Zij zijn tenslotte al druk genoeg met de reguliere werkzaamheden.

Ook wij zijn ooit begonnen met lange e-learnings en andere grootse bewustwordingsacties om organisaties op te schudden. En in de tijdsgeest van toen, rond 2015, was dat erg vernieuwend. Organisaties wilden iets doen met de bewustwording van privacybescherming en informatieveiligheid. Dit was een gedegen manier om daar een start mee te maken. Echter leverde de manier waarop dit uitgerold werd sneller weerstand op dan gedacht…

En daar moesten wij wat mee. We merkten dat in de opvolgende jaren de deelname percentages afnamen. Toetsen en e-learnings werden minder gevolgd en afgemaakt, ook kregen we signalen vanuit de organisaties dat ze simpelweg de tijd er niet voor hadden. Steeds meer medewerkers gingen met de hakken in het zand. Het leereffect nam gestaag af.

Door deze signalen zijn wij op onderzoek uitgegaan. Waar liggen de pijnpunten precies? Wat spreekt medewerkers wel aan, en wat niet? Hoe kunnen we organisaties bij de les houden zonder dat er te veel tijd en inspanning gevraagd wordt van medewerkers? Zij zijn tenslotte al druk genoeg met de reguliere werkzaamheden. Door dit in kaart te brengen kwamen wij tot een compleet nieuw inzicht dat het roer drastisch omgooide.

Nano Learning

De krachtige engine van Recourse maakt het mogelijk dat ieder individu zijn eigen leerpad op niveau volgt. Niet te makkelijk, maar zeker niet te moeilijk.

Een (wetenschappelijk) bewezen leermethode waar medewerkers wél enthousiast van worden. NanoLearning breekt met alle conventies. Geen ellenlange leertaken en incidenteel aandacht voor het onderwerp, maar frequent korte stukjes leerstof op een aantrekkelijke manier gebracht. Hoe gaat dat precies in zijn werk met de Recourse Pilot Light Methode?

De krachtige engine van Recourse maakt het mogelijk dat ieder individu zijn eigen leerpad op niveau volgt. Niet te makkelijk, maar zeker niet te moeilijk. Het algoritme zorgt ervoor dat iedere deelnemer uitgedaagd blijft. Doorgaans is de frequentie iedere week één vraag (maximale tijdsduur 2 minuten). Echter kan je als organisatie de frequentie aanpassen als dat gewenst is. Om het leuk te houden maken we gebruik van een klein spelelement en ons ridderlijk karakter: Sir Askalot. Misschien dat je van hem al weleens gehoord hebt. Deze methode heeft het deelnamebereidheidspercentage een ongelooflijke boost gegeven. Weg hakken in het zand.

Waakvlammen

Het doel van de Pilot Light Methode is dat alle medewerkers zich als “Pilot Light” (Waakvlam) gaan gedragen.

Maar de Pilot Light Methode omvat meer dan Nano Learning alleen. We combineren deze krachtige wetenschappelijk bewezen leermethode met onze Phishingmail Engine en verdiepende mini leertaken (deze duren nooit langer dan 9 minuten). En dat werkt.

Na jaren ervaring met bewustwording kunnen wij met trots zeggen dat de Pilot Light Methode een gouden formule is. Het doel van de Pilot Light Methode is dat alle medewerkers zich als “Pilot Light” (Waakvlam) gaan gedragen. We zien organisaties groeien, weerstand wegnemen bij medewerkers en gericht bijsturen waar dat nodig is. Deze methode voorziet de CISO en/of FG van cruciale informatie om de bewustwording rond privacy- en informatieveiligheid naar een hoger plan te tillen. Daar doen wij het voor!